МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом» відбудеться на Вінниччині

Дата: 27.10.2021 08:29
Кількість переглядів: 481

Фото без опису

 26 жовтня, відбулась нарада за участю керівництва області, голів територіальних громад та РДА, лісівників і представників екологічних проектів щодо проведення на Вінниччині всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» у рамках програми Президента України «Зелена країна».

Як повідомив заступник Голови ОДА Сергій Здітовецький, 30 жовтня, за підтримки Голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова, на Вінниччині відбудеться акція «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу». Відтак, метою акції є не просто висадити дерева, а об’єднати для цього 1 млн людей на усій планеті.

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар розповів, що на Вінниччині передбачено щорічне створення 800 га нових лісів на деградованих землях і землях, які не придатні для ведення сільськогосподарського виробництва. Для забезпечення екологічної рівноваги території Вінниччини та досягнення оптимального мінімального рівня лісистості 15% необхідно створити ще не менше 30 тис. га нових лісів.

Головний лісівник області підкреслив, що в рамках акції «Створюємо ліси разом» планують висадити 1 млрд дерев за 3 роки та створити 1 млн га нових лісів за 10 років.

Представниця проєкту «Озеленення України» у Вінницькій області Ганна Давиденко зазначила, що Вінниччина активно долучається до загальнодержавних екологічних акцій і  слугує прикладом для багатьох регіонів України.

«У рамках акції ми пропонуємо висаджувати дерева не лише в парках, скверах та лісах, а й обсадити саджанцями грабу території навколо сміттєзвалищ. Цей різновид дерев допомагає очистити ґрунти від негативних сполук і унеможливить розвіювання сміття по прилеглих територіях Саджанці надасть Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства»,- зазначила Ганна Давиденко.

Координаторка проекту Ольга Маліновська своєю чергою повідомила, що  кожен населений пункт Вінниччини має шанс опинитися на сторінках Книги рекордів України. Окрім того, всі громади, які долучаться до осінньої акції, потраплять до книги «Озеленення Вінниччини», яка буде видана за підсумками реалізації проекту і розповсюджена в Україні.

Із сайту Вінницької обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних