A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

29 серпня в Україні встановлено Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. АНОНС ПОДІЙ.

Дата: 28.08.2021 12:14
Кількість переглядів: 389

Фото без опису

В цей день, задля вшанування пам’яті полеглих захисників, відбудуться громадські панахиди та покладання квітів до пам’ятних знаків в населених пунктах Мурованокуриловецької селищної територіальної громади. Зокрема, у селах Вищеольчедаїв та Виноградне, на місцях поховання загиблих учасників АТО, о 10.00 год та 12.00 год відповідно, відбудуться громадські панахиди, розпочнеться молитва, покладання квітів до могил загиблих бійців та хвилина мовчання.

В цей день біля приміщення селищної ради та на адміністративних будівлях буде приспущено Державний Прапор України.

На території старостинських округів старостами проведено заходи по впорядкуванню пам’ятників, пам’ятних знаків.

Окрім цього, з метою вшанування українських бійців Мурованокуриловецька селищна публічна бібліотека презентує цикл літературних творів сучасних українських питсьменників “Іх слава сяє над Україною”, які інформують про військові події на Сході України.

З метою належної підготовки до відзначення в населених пунктах Мурованокуриловецької селищної територіальної громади Дня пам'яті захисників України 16 липня 2021 року прийнято рішення виконавчого комітету селищної ради №99, яким затверджено відповідні заходи.

28 серпня ц.р. селищний голова Галина Цибульська під час проведення оперативної наради, звертаючись до присутніх, зазначила, що відважні українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну, саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією. Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. І схиляємося перед дітьми, які втратили батьків.

Згадаймо кожного, хто віддав своє життя за Україну, хто сьогодні боронить нашу державу в зоні проведення антитерористичної операції!...

   Присутні вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України хвилиною мовчання.

Довідково. Відзначатимуть День пам’яті захисників України саме 29 серпня, оскільки цього дня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому сонях став символом Дня пам’яті захисників.

29 серпня - День пам'яті Героїв, які загинули за волю України.... Молитвою, добрим словом, згадайте Героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє. Господь відкрив перед ними двері раю, бо пішли вони на небо нескореними...

Вічна пам'ять! Слава Героям!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

 

Тетяна Покалюк,

начальник відділу організаційної роботи

та зв’язків з засобами масової інформації

апарату селищної ради

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних