A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

У Могилів-Подільському районі триває оздоровча кампанія пільгових категорій населення

Дата: 26.07.2021 10:57
Кількість переглядів: 451

Фото без опису

Держава гарантує ветеранам війни, у тому числі постраждалим учасникам Революції Гідності, учасникам антитерористичної операції (операції об’єднаних сил) та особам з інвалідністю право на безоплатне санаторно-курортне лікування, а учасникам АТО/ООС, за потреби, проходження психологічної реабілітації.  

Минулоріч, у зв’язку з карантинними обмеженнями, ветерани війни неповною мірою змогли скористатися цими послугами. Протягом першого півріччя 2021 року в санаторіях, підвідомчих Міністерству соціальної політики України, вже оздоровлено шість жителів нашого району з числа пільгових категорій громадян. Протягом третього кварталу цього року ще 4 особи з числа ветеранів війни та осіб з інвалідністю матимуть змогу отримати послугу з  санаторно-курортного лікування.

Для оздоровлення учасників АТО/ООС, постраждалих учасників Революції гідності та членів їх сімей Могилів-Подільському району виділені бюджетні асигнування в обсязі 255,3 тис грн. На теперішній час оздоровлюються 4 учасники АТО/ООС. Послуги надаються в санаторно-курортних закладах ТОВ «Комплекс оздоровлення та відпочинку «Ірбіс» м. Скадовськ, Центральний військовий клінічний санаторій «Хмільник», ДП «Клінічний санаторій «Авангард» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» м. Немирів, ТОВ «Золота нива» смт. Сергіївка, за що закладам буде відшкодовано 60,0 тис. грн. Термін лікування складає  21 день.

Ще 9 учасників АТО/ООС матимуть змогу оздоровитися до кінця поточного року.  

Крім того виділені бюджетні асигнування у розмірі 195,0 тис. грн. для здійснення заходів з психологічної реабілітації, що дозволить охопити послугами 14 осіб з числа тих, хто їх потребує.

Цьогоріч учасники бойових дій на Сході України мають можливість отримати послуги з психологічної реабілітацію разом із дружинами (чоловіками).

Один учасник АТО разом із дружиною вже оздоровилися в ТОВ «Комплекс оздоровлення та відпочинку «Ірбіс» м. Скадовськ, ще дві особи з числа учасників антитерористичної операції отримують послуги в вищезазначеному закладі найближчим часом. За 18 днів їх реабілітації управлінням відшкодовано 53,4 тис. грн.

Ще 10 учасників АТО/ООС проходитимуть реабілітацію в серпні - вересні поточного року.

Програмою санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю в порядку черговості скористалися 7 осіб пільгової категорії. На це управлінням спрямовано  54,1 тис. грн. Ще 13 осіб з інвалідністю, маючи право вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідного профілю, визначилися із санаторно-курортними закладами та планують пройти курс лікування найближчим часом. Загальна сума бюджетних асигнувань на надання цих послуг на 2021 рік склала 324,5 тис. грн.

 На обліку в управлінні соціального захисту  населення райдержадміністрації перебуває 16 осіб з інвалідністю з числа учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС І категорії, які мають право на забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Протягом першого півріччя 2021 року цим правом скористалися 4 чорнобильці, за що відшкодовано 33,0 тис. грн. Решта ліквідаторів планують оздоровитися пізніше.

Фінансування санаторно-курортного оздоровлення та заходів із психологічної реабілітації здійснюється за рахунок коштів державного бюджету. Особи пільгової категорії, які потребують особливої уваги та підтримки, забезпечуються путівками безкоштовно в порядку черговості.

Для отримання консультації щодо порядку отримання путівок за кошти державного бюджету звертайтесь за телефоном «гарячої лінії» (04337) 6-61-09.

Територіальні громади району мають право оздоровлювати своїх жителів за кошти місцевих бюджетів.

Із сайту Могилів-Подільської районної державної адміністрції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних