A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

На Вінниччині розпочалась комплексна перевірка територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту області

Дата: 19.07.2021 16:21
Кількість переглядів: 402

Фото без опису

Комплексна перевірка виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб Вінницької області  триватиме з 19 по 30 липня.

Про це йшлося сьогодні,19 липня, під час робочої наради за участі Голови ОДА Сергія Борзова, заступника Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, генерал - лейтенанта служби цивільного захисту Миколи Ільченка, заступника начальника управління – начальник відділу по роботі з органами влади та стратегічними об’єктами Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України, Євгенія Лінчевського, директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Сергія Вовченка та начальника Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслана Шевчука.

У вступному слові Голова ОДА Сергій Борзов зауважив : «Керівництво області у своїй повсякденній діяльності опікується питаннями готовності територіальної підсистеми в цілому та її складових ланок, приділяє постійну увагу роботі комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, як координуючого органу в системі цивільного захисту. Робота на всіх рівнях спрямована в першу чергу на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та мінімізацію їх наслідків та забезпечення життєдіяльності потерпілого населення».

Загальним показником успішної роботи області у сфері цивільного захисту за минулі роки Сергій Борзов назвав те, що спільними зусиллями вдалось зменшити загальну кількість надзвичайних ситуацій у регіоні  і найголовніше - кількість загиблих у них людей.

«Прошу голів районних державних адміністрацій, голів територіальних громад, керівників обласних спеціалізованих служб цивільного захисту з розумінням віднестися до виконання заходів комплексної перевірки, об’єднати зусилля з єдиною метою – засвідчити, що область готова до перевірки та здатна забезпечити достойний і, саме головне, безпечний рівень життя населення»,- підкреслив голова ОДА.

Під час свого виступу заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Ільченко зазначив, що упродовж десяти днів  у всіх шести новоутворених районах Вінницької області  та в 63 територіальних громадах спеціальною комісією буде перевірено організацію оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій та організацію збору, обробки та інформування керівного складу, населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій, дії в умовах надзвичайних ситуацій, стан засобів зв’язку та організацію заходів з евакуації. Буде оглянуто стан інженерного захисту територій, укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту.

Також перевірятимуть стан організації забезпечення радіаційного і хімічного захисту населення і територій області; організацію медичного, біологічного та психологічного захисту, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення; матеріально-технічне та фінансове забезпечення заходів цивільного захисту.

Микола Ільченко звернув увагу присутніх на найбільш актуальні проблеми сьогодення. Відтак, за його словами, особливо гостро постає проблема протидії пожежам в містах при суттєвому зменшенні джерел пожежного водопостачання. «Тож на органи місцевого самоврядування покладаються надважливі функції – організація захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій»,- підкреслив посадовець.

Під час наради учасники  заслухали  презентацію директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Сергія Вовченка «Виконання завдань захисту населення і територій органами управління та силами Вінницької обласної територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту», де йшлося про організацію роботи з виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту і діяльності аварійно-рятувальних служб регіону.

Із сайту Вінницької обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних