A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Проведено семінари з працівниками закладів охорони здоров’я щодо посилення забезпечення соціальним захистом застрахованих осіб, а саме: відновним лікуванням в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів

Дата: 29.06.2021 16:08
Кількість переглядів: 536

Фото без опису

Барським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду у Вінницькій області проведено семінари за участі представників Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій областіта медичного персоналу КНП "Барської міської лікарні Барської міської ради"- 15 червня 2021року, та КНП «Мурованокуриловецька ЦРЛ» - 23 червня 2021року. Висвітлено тему відновлювального реабілітаційного лікування застрахованих осіб у санаторно-курортних закладах.

Заступник начальника відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області Ремешевська Тетяна Григорівна наголосила про спільну роботу та взаємодію щодо реалізації права застрахованих осіб на отримання медичної реабілітації визначеного Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування"від 23.09.1999 № 1105-XIV (із змінами). Зосереджено увагу, що направлення на лікування в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів здійснюється згідно Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду, затвердженого постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39, із змінами.

Першочерговою ланкою у реалізації даної програми є саме заклад охорони здоров’я (ЗОЗ), який визначає потребу застрахованої особи у реабілітації ще під час стаціонарного лікування, про що надається висновок лікарсько-консультативної комісії та повідомляється про такий випадок представника Фонду. Усю подальшу роботу виконує спеціаліст Фонду: оформляє з пацієнтом відповідну заяву та укладає тристоронній договір між застрахованою особою, органом Фонду та санаторно-курортним закладом, який обирається застрахованою особою особисто із переліку санаторно-курортних закладів затвердженого виконавчою дирекцією Фонду. 100% вартості відновлювального лікування, потрібного людині, відшкодовується за рахунок коштів Фонду.

Начальник відділення Слободян Анатолій Іванович відмітив, що потрібно посилити роботу ЛКК ЗОЗ щодо відбору хворих, які потребують реабілітаційного лікування. Оскільки кількість виданих за перший квартал 2021року листків непрацездатності свідчить про велику кількість потенційних хворих, які могли б продовжити отримане в стаціонарному відділенні лікування у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів та відновити втрачені функції організму, попередити виникненню хронічних захворювань, первинної інвалідності.

Наголошено, що усі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду, суворо дотримуються усіх протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Між усіма учасниками семінарів досягнуто розуміння, що прискорить та збільшить кількість надання даної послуги Фондом соціального страхування України по Барській міській та Мурованокуриловецькій селищній територіальних громадах.

 

Ірина Молдован - головний спеціаліст перевірки обгрунтованості видачі листків непрацездатності Барського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних