A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Інформація про стан справ в територіальній громаді, роботу селищної ради в міжсесійний період (26.03-25.06.2021)

Дата: 25.06.2021 14:20
Кількість переглядів: 425

Фото без опису

 

Відповідно до пункту 2 статті 19 Регламенту селищної ради інформую вас про стан справ у громаді, про роботу селищної ради в період між шостою та одинадцятою сесіями районної ради з 26 березня по 25 червня 2021 року.

В цей період з дотриманням антикарантинних заходів проведено ряд заходів до державних та професійних свят, в т.ч День Чорнобильської трагедії, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Розпочалась підготовча робота до проведення третього  обласного фестивалю авторської пісні Вклонімось матері, який відбудеться 10 липня в селі Долиняни.

В міжсесійний період у нас тричі побувала народний депутат України Лариса Білозір, яка передала для використання Мурованокуриловецькій центральній лікарні дороговартісне медичне обладнання, а саме аналізатор електролітів та оцифровувач для рентген-апарату, який надасть можливість покращити діагностику хвороб у пацієнтів. За її сприяння громадською організацією Життя та розвиток громад виділено 25 тисяч грн. на ремонт актової зали школи №2 в Мурованих Курилівцях. До Великодня Лариса Миколаївна передала чорнобильцям, ветеранам та одиноким престарілим постільну білизну та понад 700 пасок.

В травні в нашій громаді побував голова Могилів-Подільської районної державної адміністрації Юрій Яцук з заступниками Володимиром Рубанським, Ганною Сінчак та Світланою Антонюк, який зустрівся з працівниками селищної ради та провів особистий прийом громадян.

2 червня в нашій громаді з робочим візитом побував голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, заступники голови обласної Ради Дмитро Чаленко та Анатолій Ткач, депутати обласної Ради Андрій Поліщук та Олександр Хом’як, голова Могилів-Подільської районної ради Іван Телеватюк, які взяли участь в засіданні позачергової сесії та побували в санаторній школі-інтернат, відвідали сортувальну лінію для твердих побутових відходів та молочнотоварну ферму в селі Дружба.

9 червня для потреб служби надзвичайних ситуацій Мурованих Куриловець ми придбали та передали компресор, який дасть можливість безпосередньо на місці заправляти балони для дихальних апаратів на стисненому повітрі вартістю 150 тисяч гривень, які було виділено з бюджету селищної ради. 

До Міжнародного Дня захисту дітей селищною радою профінансовано поїздку 16-ти дітей пільгових категорій на екскурсію в місто Вінницю, що дало можливість юним жителям нашої громади побувати в парку динозаврів, Подільському зоопарку, відвідали дитячі майданчики та розважальні  анімаційні програми.

Також до цього свята нами було придбано та я вручила на дому солодощі 33-ом дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, які перебувають під опікою та піклуванням, у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу, які проживають в наших територіальних громадах.

Щодо стану справ в агропромисловому комплексі.

Загальна посівна площа під урожай сільськогосподарських культур 2021 року складає 29,7 тисяч гектарів. Зернові культури посіяно на площі 15,7 тисяч гектарів, технічні – 13 тисяч гектарів, кормові – 1 тисяча гектарів. Цукровий буряк посіяно на площі 328 гектар,  ріпак – на площі 1,6 тисяч гектарів.

  В господарствах проводились роботи по захисту сільськогосподарських культур від шкідників, хвороб та бур’янів. Проводиться заготівля кормів. Триває підготовка до  збирання ранньої групи зернових культур та ріпаку.  

Надходження до селищного бюджету по власних доходах загального фонду до плану 5-ти місяців цього року виконано на 101,1%, а це  57,131 мільйони гривень, що менше відповідного періоду минулого року на 3 мільйони 475,7 тисяч гривень.

В міжсесійний період проводились заходи з благоустрою та санітарної очистки територій старостинських округів, під час якої висаджено понад 3 тисячі дерев та кущів, створено нові лісові насадження, де посаджено понад 200 тисяч дерев. Спільно з депутатом обласної ради Андрієм Поліщуком ми долучилися до Всеукраїнської акції "Створюємо ліси разом", висадивши в урочищі  “Горліс” біля села Дерешова понад 3 тисячі саджанців модрини європейської .

Під керівництвом старост небайдужими жителями територіальних громад впорядковано 66 гектарів парків та скверів, прибрано від побутового сміття  придорожні смуги, ліквідовано 34 несанкціонованих сміттєзвалища та приведено в належний стан 8 організованих сміттєзвалищ, впорядковано 83 кладовища та 9 братських могил, місця захоронення жертв нацизму та голодомору - в загальному значний об’єм робіт по наведенню чистоти і порядку виконано на території кожної територіальної громади, де активно до цієї роботи підключились працівники закладів освіти, культури, агроформувань. Також було залучено до виконання цих заходів 20 безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

На виконання заходів по благоустрою використано 1 мільйон 756 тисяч гривень як коштів селищного бюджету так і спонсорських коштів. 

Хід проведення заходів по благоустрою висвітлювався на сайті селищної ради, з чим мали можливість ознайомитися всі бажаючі.

Селищна рада стала переможцем обласного конкурсу Комфортні громади з проектом “Впровадження оптико-волоконних систем електронного зв’язку в складнорельєфних селах Мурованокуриловецької громади – основна умова створення цілісної безпеки і контрольованості адміністративної території”. Загальна вартість проекту -  1 млн.105 тис. грн., в т.ч. 200 тис. грн. коштів селищного бюджету та 350 тис. грн. – обласного, решта – кошти спонсорів та населення.

Реалізація цього проекту передбачає встановлення камер відеоспостереження на всіх в’їздах в Муровані Курилівці та багатолюдних місцях. А також буде збудовано оптико-волоконні системи цифрового зв’язку в селах Снітків і Рясне протяжністю 20 км.

Крім того, з метою реалізації проекту “Інтернет-субвенція” згідно затвердженої урядом України цільової субвенції в сумі 380 тис.грн. у селах Степанки, Горай, Долиняни, Житники буде впроваджено швидкісний оптико-волоконний Інтернет.

Приємною для нас нещодавно стала новина, що за результатами конкурсу отримаємо кошти державної субвенції з дорожнього фонду на ремонт комунальної дороги в смт Муровані Курилівці по вулиці Тімірязєва на відрізку від будинку №28 до будинку №19/2.

13 травня  я підписала трьохсторонній Меморандум про співпрацю та партнерство селищної ради з ТОВ “МХП - Агрокряж” на 2021 рік у сфері сприяння регіональному розвитку сільських громад на території присутності МХП, а також залучення  інших громадських  організацій, донорів та бізнес-партнерів, що дасть можливість здійснюватимуть реалізацію спільних проектів та програм, громадських ініціатив та акцій, спрямованих на розвиток людського капіталу, підтримку громадського здоров’я, розвиток спроможності громади, збереження та відновлення екології.

В міжсесійний період відбулось 17 засідань 3-х постійних комісій селищної ради, на яких депутати розглянули 171-не питання.

Також відбулось 2 засідання Погоджувальної ради, де розглянуто 96 проектів рішень.

За даний період проведено 4 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, рішеннями якої було запроваджено обмежувальні заходи на період адаптивного карантину на території селищної ради.

Відбулось 4 засідання виконавчого комітету селищної ради, де  розглянуто 61-не питання3 засідання адмінкомісії, 2 опікунської ради, на яких прийнято 4 рішення щодо позбавлення батьківських прав.

Комісією з надання матеріальної допомоги надано 69-ти жителям територіальної громади матеріальну допомогу на лікування та поховання на загальну суму 91 тисяча грн.

В міжсесійний період юристами селищної ради було підготовлено документи для розгляду на судових засіданнях по 56-ти справах.

Протягом звітного періоду до селищної ради надійшло 859 вхідних документів. Працівниками селищної ради підготовлено 907 документів вихідної кореспонденції.

На особистому прийомі у мене побувало понад 100 громадян, надійшло 81 письмове звернення, в т.ч. 15 колективних, 17 запитів на публічну інформацію, а також електронна петиція про необхідність очищення річки Жван, яка розміщена на сайті селищної ради.

Мною видано 121-не розпорядження з особового складу та  59 – з основної діяльності.

За останні 3 місяці селищною радою видано жителям територіальної громади 337 довідок 15-ти видів.

Центром надання адміністративних послуг надано понад 3072 послуги, від яких до селищного бюджету поступила 228,5 тисяча грн.

 

За звітний період я побувала з робочими поїздками в Галайковецькому, Степанківському, Курашовецькому, Петриманському, Жванському, Наддністрянському, Вищеольчедаївському, Попелюхівському, Роздолівському,  Долинянському старостинських округах, де спільно з старостами побувала в закладах соціальної сфери сіл, брала участь з зборах громадян, здійснювала виїзні прийоми громадян.

Протягом березня-червня я в брала участь в заходах, які проводила Вінницька обласна Рада, Могилів-Подільська районна рада та райдержадміністрація по питаннях соціально-економічного та інфраструктурного розвитку територіальних громад, спільно з начальниками відділів була учасником онлайн-семінарів та сесії Могилів-Подільської районної ради.

15 червня Вінницькою обласною держаною адміністрацією в рамках відзначення 30-річчя Незалежності України та Дня молоді в Могилів-Подільському проведено турнір з тенісу настільного серед депутатів районних, сільських, селищних рад та молоді. Від нашої селищної територіальної громади участь взяли депутати Володимир Жук, Олександр Лунько та підприємець Антон Фірманюк, які були нагороджені дипломами, а за результатами змагань Антон зайняв третє місце, за що ми їм всім щиро вдячні!

Щодо депутатських звернень

За даний період ми отримали відповіді на 2 депутатські звернення, прийняті нами на 6-тій та 9-тій сесіях, щодо передачі непроінвентаризованих земель державної власності сільськогосподарського призначення у приватну власність та щодо належної організації та забезпечення виплат субсидій, з текстами яких ми ознайомимо вас у “Різному”.

Повідомляю, що 1 квітня завершився процес декларування. Всі депутати та працівники селищної ради в цьому році вчасно подали до НАЗК електронні декларації!

Щодо кадрових змін.

Відповідно до розпорядження голови Могилів-Подільської райдержадміністрації Юрія Яцука 30 квітня ц.р. заступником голови Могилів-Подільської райдержадміністрації  призначено Рубанського Володимир Івановича, який згідно графіку щоп’ятниці працює в Мурованокуриловецькій селищній раді та здійснює прийом громадян.

Шановні депутати!

Підготовці питань на сесію передувала робота  працівників апарату селищної ради та постійних комісій. В процесі розгляду питань на засіданнях постійних комісій, Погоджувальної ради депутатами внесено пропозиції і зауваження. Всі вони враховані в проектах рішень, які ми будемо зараз розглядати.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних