МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Соціальна робота з вразливими категоріями населення

Дата: 18.06.2021 13:42
Кількість переглядів: 625

Фото без опису

Протягом червня працівниками Центру надання соціальних послуг та Могилів-Подільського райвідділу поліції здійснено обстеження житлово-побутових умов проживання 46 сімей різних категорій, що проживають в населених пунктах Долиняни, В.Ольчедаїв, Морозівка, Надністрянське, Снітків, Вербовець, Курашівці, Посухів та Муровані Курилівці.

Під час відвідування було встановлено, що, нажаль, не всі батьки підтримують належні санітарно-гігієнічні умови проживання, а в окремих сім’ях відсутність елементарного прибирання.

У окремих сімей з’ясовано, що основними проблемами батьків є: зловживання спиртними напоями, безробіття, низький рівень виховного потенціалу батьків, неналежне виконання батьківських обов’язків та догляд за дітьми, проблеми спілкування батьків та дітей, відсутність навиків планування сімейного бюджету.

Загалом складено 25 актів обстеження сімей, 4 акти оцінки потреб сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, 18 актів обстеження умов проживання отримувачів допомоги по народженню дитини та три акти обстеження матеріально побутових умов.

Окрім того, з батьками проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків, шкідливості вживання алкогольних напоїв.  На двох батьків накладено штраф  за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно невиконання ними обов’язків щодо виховання дітей.

Також в центрі надання соціальних послуг працює відділення натуральної та грошової допомоги, яке здійснює обслуговування малозабезпечених громадян, осіб з інвалідністю та осіб сімей які перебувають у складних життєвих обставинах. Проводяться обстеження матеріально-побутових умов проживання одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, та за даними обстежень виявляються їх потреби в конкретних видах допомоги  та вживаються  заходи по їх реалізації.

Відділення організовує збір речей, що були у вжитку для подальшого розподілу серед потребуючих громадян. Так у цьому році роздано одягу та взуття 70 таким громадянам.

Крім цього, у відділенні функціонує  швейна майстерня, де працівник  надає послуги з ремонту та пошиття. У першому півріччі обслужені 80 осіб.

З метою покращення якості надання соціальних послуг відділення  співпрацює із громадськими, благодійними, релігійними організаціями регіону, якими у цьому році було надано допомогу промисловими товарами (підгузки для дорослих) на суму 5660 грн. та продовольчими товарами (великодні паски) на суму 14934 грн..

КЗ «Центр надання соціальних послуг Мурованокуриловецької селищної ради».

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних