A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Про проведення місячника благоустрою населених пунктів Могилів-Подільського району

Дата: 31.05.2021 11:03
Кількість переглядів: 520

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04 березня 2021 року №187 «Про організацію щорічної акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів області» прийнято власне від 05 березня 2021 року № 69. Зазначеним розпорядженням затверджено основні заходи  із приведення у належний санітарний стан територій населених пунктів району та доведено до відома виконавців.

Всі заходи з благоустрою були організовані з врахуванням санітарно-епідеміологічної ситуації в районі та проведені з дотримання карантинних обмежень.

Під час проведення благоустрою особливу увагу зосереджено на приведенні у належний санітарний стан територій населених пунктів, парків та скверів, проведено ремонти  спортивних та дитячих майданчиків, місць відпочинку  тощо. Працівниками установ та організацій усіх форм власності здійснено прибирання закріплених за ними територій.

До Великодніх та поминальних днів завершені роботи по впорядкуванню кладовищ.

У рамках підготовки до святкування  річниці Дня Перемоги, проводилось упорядкування братських могил, меморіальних комплексів, місць почесних поховань.

Філією «Мурованокуриловецький райавтодор» Могилів-Подільський ДРП та органами місцевого самоврядування виконано роботи  з прибирання смуг відводу автомобільних доріг загального користування та місцевого значення за межами населених пунктів та ліквідовано стихійні сміттєзвалища.

У квітні 2021 року  спільно з благодійним фондом «Озеленення України» відбулася Акція «Озеленення планети». Всі територіальні громади Могилів-Подільського району також долучилися до цієї акції. Так, у Вендичанській громаді керівники району, активна молодь  та всі небайдужі громадяни в рамках акції в декоративному розсаднику Вендичанського лісництва ДП «Могилів-Подільський лісгосп» провели доповнення декоративних рослин. На площі висаджувалися укорінені черенки самшиту вічнозеленого, туї західної, ялівцю козацького. В смт.Вендичани закуплено саджанці троянд та висаджено трояндову алею по вул. Юності. В селі Сугаки була засаджена лісова ділянка саджанцями дуба звичайного.

У Яришивській громаді висаджено дерева біля школи, біля будинку культури с. Хоньківці висаджено сакури, що стало маленьким внеском для покращення благоустрою села. За результатами конкурсу  «Толока з МХП» Яришівська громада отримала нові сміттєві контейнери.

У Мурованокуриловецькій громаді на даний період проведено ряд заходів з озеленення та відновлення лісових насаджень. В населених пунктах громади висаджено біля 3 тисяч дерев, понад 1 тисячу кущів. Створено нові лісові насадження,  де висаджено понад  100 тисяч саджанців дерев. Проведено акцію «Озеленення планети» участь в якій взяли філія «Агролісу», «Мурованокуриловецьке» та «Котюжанівське» лісництва. До акції активно долучились працівники бюджетних установ та учні навчальних закладів. Було висаджено дерева на площі 11 гектарів.

У Ямпільській громаді під час акції «Озеленення України» в селі Тростянець посаджено 630 дерев біля будинку культури, адмінбудівлі, церкви, закладено новий парк по вулиці Центральній, де посаджено 100 беріз. Ще планується висадити 170 дерев біля дитячого садочка,   школи, обабіч доріг.  

У Чернівецькій громаді по периметру спортивного майданчика зі штучним покриттям та біля Чернівецького будинку культури висаджено саджанці ялини, 56 сосон прикрасили набережну річки Мурафа біля тротуарної доріжки. В селі Мазурівка по вулиці Незалежності на місці старих викорчуваних дерев закладено алею з катальп.

Крім того, весною поточного року на території Могилів-Подільського району, держлісгоспом створено 5 га нових лісів, відтворення лісів проведено на площі 30 га. Всі культури створені з головною породою дуб звичайний, з домішком горіха чорного, береки лікарської, груші, черешні.

Активно долучилися до  робіт з проведення весняної акції  з благоустрою та санітарної очистки агроформування всіх форм власності. Тут приведено в належний стан підвідомчі території, облаштовано паркани, висаджено квіти, декоративні кущі, дерева, проведено прибирання придорожніх смуг,частково проведено розчистку лісосмуг.

З метою прибирання від сміття прибережної смуги річок, організовано акцію «Чисті береги»,  учасниками якої стали учнівська молодь,  працівники установ, підприємств та організацій району.

На даний час продовжуються роботи по благоустрою територій населених пунктів району.

Дякуємо всім за активну участь у проведенні  благоустрою! Сподіваємося і  надалі на залучення громадськості до акцій з прибирання, адже питання чистоти і порядку завжди залишається актуальним!

Із сайту Могилів-Подільської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.