A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Цьогоріч у Вінницькій області відновлюється соціальна послуга тимчасового відпочинку для батьків або осіб, які їх змінюють, які доглядають за дітьми з інвалідністю від 6 до 18 років

Дата: 28.05.2021 10:44
Кількість переглядів: 525

Фото без опису

05 травня 2021 вступив в дію наказ Міністерства соціальної політики України від 19 січня 2021 № 13 "Про затвердження Державного стандарту соціальної послуги тимчасового відпочинку для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю".

 Нагадаємо, що соціальна послуга тимчасового відпочинку для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю - це комплекс заходів із забезпечення тимчасового, терміном не більше ніж 30 календарних днів на рік, догляду та виховання дитини з інвалідністю, яка потребує постійного стороннього догляду, за місцем її проживання або перебування, в установі/закладі, що надає соціальні послуги, на період відсутності батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, з метою полегшення їх фізичного, психологічного та емоційного навантаження, пов'язаного зі здійсненням довготривалого догляду за дитиною з інвалідністю.

 Для отримання соціальної послуги батькам потрібно звернутись до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення сільських, селищних, міських рад.

Тимчасовий відпочинок організовують для батьків, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю, а саме:

 - діти з ДЦП,

 - аутизмом,

 - синдромом ДАУНА,

 - гіперактивністю,

 - інтелектуальними та психічними порушеннями,

 - епісиндромом, за винятком дітей, яким потрібен паліативний догляд з зондовим харчуванням та з високою потребою медичних послуг.

 Поки батьки відпочивають, дітям організовують дозвілля та спілкування з однолітками. Вони цілодобово перебувають у своєрідному «дитячому таборі», де з ними працюють фахівці, що надають послуги в умовах, наближених до домашніх.

 У денний час із дітьми працюють психолог, соціальний педагог, вихователь та інструктор з праці. Також забезпечено цілодобовий медичний нагляд за здоров’ям дітей, що включає надання супровідних послуг. Догляд за дітьми здійснюється за гендерним принципом.

  Соціальна послуга є безкоштовною та здійснюється на базі КЗ "Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».

 Діти проживатимуть в с. Дорожнє, Вінницького району, в Тренінговому центрі, по 2 особи в кімнаті, будуть забезпечені 5-разовим харчуванням. За потреби фахівці Центру надають допомогу в годуванні, в гігієнічних послугах тим дітям, які не здатні до самообслуговування. Цілодобово з ними будуть знаходитися доглядальники та медичний персонал.

 Для отримання більш детальної інформації рекомендуємо проконсультуватися із фахівцями Центру за номером телефону: 50-91-45,

097-230-20-01 – Головко Наталія Олександрівна;

096-413-22-27 – Демко Світлана Василівна.

Із сайту Вінницької обласної державної адміністрації

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних