A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

В Мурованокуриловецькій територіальній громаді вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2021 16:13
Кількість переглядів: 558

Фото без опису

26 квітня 1986 року світ став свідком жахливої катастрофи в історії  людства, наслідки якої віддаються жахливим відлунням і до сьогодні. В ніч з 25 на 26 квітня 1986 року, о першій годині 23 хвилині над ІV реактором Чорнобильської атомної електростанції нічну пітьму розірвало велетенське полум’я. Сталася аварія на Чорнобильській АЕС.

 26 квітня цього року в комунальному закладі Мурованокуриловецький Центр культури і дозвілля, в пам’ять про 35-ту річницю Чорнобильської катастрофи відбулись заходи,  на які були запрошені ліквідатори аварії на ЧАЕС, постраждалі внаслідок катастрофи та члени їх сімей.

Також участь в даних заходах взяли селищний голова Галина  Цибульська, секретар селищної ради Сергій Ладан, голова Мурованокуриловецької громадської організації  “Союз Чорнобиль України” Ольга Андрущак та представники засобів масової інформації.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять загиблих та постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Селищний голова Галина Цибульська звернулась до учасників зібрання:

Чорнобильська трагедія зачепила і нашу Мурованокуриловеччину. 83-и її жителі, ризикуючи своїм життям і здоров’ям, під безжальним рентгеном ліквідовували наслідки катастрофи планетарного масштабу, приймали участь в евакуації населення з міст і сіл чорнобильської зони, гасили пожежу, забезпечували медичний контроль і медичну допомогу людям,  будували саркофаг, дороги, насипали дамби, виконували дозиметричні роботи, охороняли територію, транспортували техніку, виконували безліч інших робіт.

Сьогодні на території Мурованокуриловецької селищної ради  проживає 86 осіб, в тому числі 11 вдів та 8 дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи. Це люди, які потребують особливого відношення до себе, люди, яким ми висловлюємо щиру вдячність та повагу за їх нелегкий труд, подвиг в ім’я народу України.Усім, кого вже нема з нами – світла пам’ять. Усім, хто поряд з нами – здоров’я, миру і добра!

Згідно розпорядження Мурованокуриловецької селищної ради від 26 квітня 2021 року №48-ОД Про відзначення Подяками Мурованокуриловецької селищної ради з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, за активну громадську позицію, особистий вагомий внесок, самовідданість, мужність і героїзм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та з нагоди 35-ти річчя Дня пам’яті Чорнобильської трагедії селищною радою оголошено Подяки 46-ти ліквідаторам  наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та 12-ти дружинам померлого учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та надано  одноразову грошову допомогу.

За сприяння депутата Верховної Ради Лариси Білозір кожному ліквідатору - жителю Мурованокуриловецької громади вручено Пам’ятну медаль  та Великодню Паску.

Велика подяка депутату Вінницької обласної Ради Поліщуку А.Л та аграріям Мурованокуриловецької територіальної громади – Горі В.В., Струсевичу П.П., Огірчук Л.В., Чорному О.М., голові Мурованокуриловецької громадської організації  “Союз Чорнобиль України” Ользі Андрущак за сприяння  та організацію проведення  даного заходу.

Після урочистостей всі  учасники зібрання  поклали квіти до  пам’ятника, спорудженого на честь героїв та жертв Чорнобиля. 

 Проходять роки, та біль Чорнобильської катастрофи ніколи не зітреться з людської історії, не згасне у віках…
Чорнобильська трагедія – це своєрідні дзвони, що нагадують нам про людський подвиг…подвиг ціною життя.

Оксана Марецька, головний спеціаліст відділу

організаційної роботи та зв’язків з засобами

масової інформації селищної ради

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних