A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Надання послуги з психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності, членам їх сімей та членам сімей загиблих (померлих) таких осіб

Дата: 16.04.2021 11:10
Кількість переглядів: 637

 

Учасники антитерористичної операції

та постраждалі учасники Революції Гідності, члени їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб

можуть отримати послугу з психологічної реабілітації

в ТОВ «Золота нива» та в ТОВ «Комплекс оздоровлення та відпочинку «Ірбіс»

         Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб» від 12 грудня 2017 року № 1057 (зі змінами від 10 березня 2021 року №190), управлінням соціального захисту населення Могилів - Подільської районної державної адміністрації прийнято рішення про включення Товариства з обмеженою відповідальністю «Золота нива» до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації.

Адреса: 67780, Одеська обл., м. Білгород-Дністровський, смт. Сергіївка, вул.Чорноморська,16.

Санаторій розташований на Чорноморському узбережжі у центрі курорта Одеської області, Білгород-Дністровського району. Ласкаве море, сучасна спортивна-рекреаційна база на фоні затишного парку роблять відпочинок не тільки приємним, а і корисним, Оригінальний куточок природи славиться унікальними лікувальними грязями та водами Будакського ліману.

Територія санаторію за своїми кліматичними особливостями є унікальною. Численні алеї засаджені реліктовими деревами, аналоги, яким є лише в Одеському Ботанічному саду, є волейбольний і баскетбольний майданчики, сучасне міні-футбольне поле.

Проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах передбачає тривалість курсу, який не перевищує 18 днів. Отримувач послуг буде забезпечений 5-ти разовим дієтичним харчуванням та проживанням у 2-х місних кімнатах, укомплектованих необхідними меблями та побутовими приладами, з холодним та гарячим водопостачанням.

Послуги з психологічної реабілітації передбачають: психологічну просвіту та консультування, психологічну діагностику, підбір методів психологічної реабілітації, психологічну допомогу (терапія), психологічну корекцію та планування майбутнього, профілактику та запобігання кризовим явищам психологічного стану людини.

Для проходження психологічної реабілітації постраждалі учасники Революції Гідності, учасники антитерористичної операції та особи, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, члени їх сімей та члени сімей загиблих (померлих) таких осіб звертаються до управління соціального захисту населення Могилів-Подільської районної державної адміністрації за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою, складеною в довільній формі, до якої додаються:

1. Копія посвідчення (засвідчена підписом особи), що підтверджує наявність одного із статусів, а саме:

- учасника бойових дій - відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України  “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (далі - Закон);

- особи з інвалідністю внаслідок війни - відповідно до пунктів 10-14 частини другої статті 7 Закону;

- учасника війни - відповідно до пункту 13 статті 9 Закону;

- постраждалого учасника Революції Гідності - відповідно до статті 16-1 Закону;

- особи, на яку поширюється чинність Закону, - відповідно до абзаців четвертого - восьмого та чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону.

До отримувачів послуг належать також дружина (чоловік) особи, зазначеної в абзацах другому - п’ятому цього підпункту.

2. Копія документа (засвідчена підписом особи), що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (у разі відсутності у посвідченні ветерана війни посилання на норму Закону, відповідно до якої установлено статус).

3. Копія свідоцтва про шлюб.

 

За більш детальною інформацією для отриманням вищезазначеної послуги жителям району необхідно звернутись до управління соціального захисту населення Могилів-Подільської районної державної адміністрації за адресами:

  • (відділ №1 Могилів - Подільський), м. Могилів – Подільський,

вул. Володимирська,18, кабінет № 6, тел. (04337) 6-61-09;

  • (відділ №2 Муровані Курилівці), смт. Муровані Курилівці,

вул. Соборна, буд.45, каб. № 4, тел. (04356) 6-22-90;

  • (відділ №3 Чернівці), смт. Чернівці, вул. Святомиколаївська,

буд. 101, каб. №1, тел. (04357) 2-13-59;

  •  (відділ №4 Ямпіль), м. Ямпіль, вул. Замкова, буд. 88,

 каб. 5, тел. (04336) 2-10-44

 

 

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб» від 12 грудня 2017 року № 1057  (зі змінами від 10 березня 2021 року №190), управлінням соціального захисту населення Могилів - Подільської районної державної адміністрації прийнято рішення про включення Товариства з обмеженою відповідальністю «Комплекс оздоровлення та відпочинку «Ірбіс» до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації.

ТОВ «Комплекс оздоровлення та відпочинку «Ірбіс» знаходиться за адресою: Херсонська область, м. Скадовськ, вул. Поповича 1, розташований на березі Чорного моря у місті Скадовську в 300 метрах від берега. На території знаходиться затишний парк, спортивний майданчик, сауна, більярд, кафе, автостоянка. Їдальня розташована на території пансіонату, яка забезпечує повноцінне триразове харчування. Організовуються поїздки на лікувальний гейзер та інші екскурсії, та вивезення у відкрите море і рибалка.

Номери в пансіонаті укомплектовані необхідними меблями, в кожному номері є лоджія, умивальник з холодною водою, душ на поверсі.

На території пансіонату працює реабілітаційний центр для учасників АТО та надаються послуги професійного психолога-реабілітолога.

Заклад створив організаційну структуру надання психологічної реабілітації для відновлення психологічного та духовного стану. В ході психологічної допомоги учасників АТО психолог підтримує морально-психологічний стан, створює умови для повноцінної реабілітації, а також проводить роботи для психоемоційного розвантаження, проводить бесіди, діагностичну та корекційну роботу, консультації, тренінги, семінари, індивідуальні та групові консультації, психологічні вправи. Програма базується на реабілітаційній стратегії охорони здоров’я, спрямованій на відновлення психічного та особистісного здоров’я та стану психологічного благополуччя.

Послуги з психологічної реабілітації передбачають: психологічну просвіту, індивідуальне консультування, психологічну діагностику, підбір методик психологічної реабілітації, психологічну допомогу (терапія), групову терапію, психологічну корекцію та проектування майбутнього, профілактику та запобігання кризовим явищам психологічного стану людини.

На підставі отриманих результатів вживається комплекс корекційних заходів, спрямованих на запобігання поведінкових розладів, налагодження емоційного фону, індивідуальне консультування, що носить рекомендаційний характер, базується на спільному виявленні причин та недоліків існуючих станів.

 Для проходження психологічної реабілітації постраждалі учасники Революції Гідності, учасники антитерористичної операції та особи, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, члени їх сімей та члени сімей загиблих (померлих) таких осіб  звертаються до управління соціального захисту населення Могилів-Подільської районної державної адміністрації за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою, складеною в довільній формі, до якої додаються:

1. Копія посвідчення (засвідчена підписом особи), що підтверджує наявність одного із статусів, а саме:  

- учасника бойових дій - відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (далі - Закон);

- особи з інвалідністю внаслідок війни - відповідно до пунктів 10-14 частини другої статті 7 Закону;

- учасника війни - відповідно до пункту 13 статті 9 Закону;

- постраждалого учасника Революції Гідності - відповідно до статті 16-1 Закону;

- особи, на яку поширюється чинність Закону, - відповідно до абзаців четвертого - восьмого та чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону.

До отримувачів послуг належать також дружина (чоловік) особи, зазначеної в абзацах другому - п’ятому цього підпункту.

2. Копія документа (засвідчена підписом особи), що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (у разі відсутності у посвідченні ветерана війни посилання на норму Закону, відповідно до якої установлено статус).

3. Копія свідоцтва про шлюб.

 

За більш детальною інформацією для отриманням вищезазначеної послуги жителям району необхідно звернутись до управління соціального захисту населення Могилів-Подільської районної державної адміністрації за адресами:

  • (відділ №1 Могилів - Подільський), м. Могилів – Подільський, вул. Володимирська,18, кабінет № 6, тел. (04337) 6-61-09;
  • (відділ №2 Муровані Курилівці), смт. Муровані Курилівці, вул. Соборна, буд.45, каб. № 4, тел. (04356) 6-22-90;
  • (відділ №3 Чернівці), смт. Чернівці, вул. Святомиколаївська, буд. 101, каб. №1, тел. (04357) 2-13-59;
  • (відділ №4 Ямпіль), м. Ямпіль, вул. Замкова, буд. 88, каб. 5,

 тел. (04336) 2-10-44. 

 

 

Управління соціального захисту населення

Могилів-Подільської районної державної адміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.