A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Дбати про благоустрій стає доброю справою у Роздолівці

Дата: 06.04.2021 10:40
Кількість переглядів: 799

Фото без опису

 

Весна в Роздолівському старостинському окрузі розпочалася з наведення порядку. Господарі осель чепурять двори, городи, сади, щоб було чисто й охайно в обійсті. Дбає про благоустрій населених пунктів і старостат. 

Відповідно до рішення виконкому Мурованокуриловецької селищної ради  “Про проведення робіт з благоустрою та Дня довкілля на території Мурованокуриловецької територіальної громади” зобов’язано всіх керівників установ і організацій (незалежно від форм власності) та мешканців сіл привести в належний санітарний стан закріплені та прилеглі до них території, а також очистити від сміття узбіччя  автомобільних доріг, упорядкувати колодязі громадського користування. 

Староста Віталій Латюк разом працівниками сільського клубу,  жителями села Роздолівка, засукавши рукава, активно взялися до роботи. Насамперед попрацювали біля сільського меморіалу Загиблим воїнам, впорядкували клумби, провели вирубку та обрізку старих дерев, чагарників.

Внаслідок дружної клопіткої роботи  з наведення чистоти було ліквідовано несанкціоновані сміттєзвалища, упорядковано дитячий та спортивний майданчики. При в’їзді в село посаджено близько 50 ялинок. Також прибрано прилеглу територію закладів культури, торгівлі, біля церки Покрови Пресвятої Богородиці.

В процесі робіт по благоустрою потрудилися Микола Позур, Юля Доля, Олександр Слободянюк, Наталя Слободянюк, Галина Позур, Анатолій Трачук, Валентина Яровик, Олександр Лозан та інші.

Активно долучилась до проведення заходів по благоустрою депутат селищної ради, голова ФГ Олімп” Людмила Огірчук. Саме за її сприяння та фінансування в селі Роздолівка проводяться роботи по встановленню вуличного освітлення 7-ми вулиць села Роздолівка, за що їй щиро вдячні жителі територіальної громади та Мурованокуриловецький селищний голова Галина Цибульська.

Найближчими днями планується організувати в населених пунктах  толоку по прибиранню територій місцевих кладовищ та братської могили загиблих в роки Другої Світової війни. Потребує особливої уваги та впорядкування і офіційне сміттєзвалище.

Як не прикро, але засміченість населених пунктів за останній час вражає. Хоч на території сіл Роздолівка і Перекоринці встановлено сміттєві баки, проте проблема роздільного складування побутових відходів, чистоти сільських вулиць актуальна для всієї нашої громади. Зазвичай у засміченості територій населених пунктів жителі звинувачують будь-кого, але тільки не самих себе. На берегах водойм та струмків, узбіччях автодоріг накопичується найбільша кількість сміття. Територія зони відпочинку “Дем’янова криниця”  закидана поліетиленовими та скляними пляшками, консервними бляшанками, папером, одним словом, відходами відпочиваючих та «любителів» природи не лише з с. Роздолівки, а й смт Муровані Курилівці. Якщо раніше в рік було достатньо одного прибирання засмічених територій, то зараз цю роботу потрібно виконувати щотижня...” – відзначає староста Роздолівського старостинського округу Віталій Латюк.

Благоустрій ще не закінчився, роботи з очищення територій від сміття тривають.   

Мурованокуриловецький селищний голова Галина Цибульська висловлює щиру подяку за взаєморозуміння, підтримку та активну участь в  проведенні заходів з прибирання населених пунктів  усім, хто не залишився байдужим до цієї доброї та суспільно-корисної справи, хто знайшов для цього час, доклав власних зусиль для поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрою  наших сіл і  прилеглих до них територій. 

 

Тетяна Покалюк,

начальник відділу організаційної роботи

та зв’язків з засобами масової інформації селищної ради

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних