A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Мурованокуриловецька селищна рада взяла участь в семінарі-практикумі

Дата: 25.03.2021 14:38
Кількість переглядів: 512

Фото без опису

25 березня 2021 року Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування провела онлайн семінар-практикум для міських, сільських, селищних голів та голів районних рад на тему «Корисні ініціативи та кращі практики для голів місцевих рад, спрямовані на розвиток територіальних громад».

Участь у роботі семінару прийняли: заступник голови Вінницької обласної ради – Чаленко Дмитро Андрійович, директор з питань науки та розвитку ГО “Інститут громадянського суспільства” – Ткачук Анатолій Федорович, керівник Секретаріату ВОАОМС – Вікалюк Віктор Васильович, завідувач Центру комунікації, зовнішніх зв’язків, залучення грантових ресурсів ВОАОМС – Олійник Ольга Валеріївна, Директор КП «Вінницякартсервіс» – Бабіна Катерина Володимирівна, Якушинецький сільський голова Романюк Василь Станіславович та понад 70 представників ОМС Вінниччини.

Від Мурованокуриловецької селищної ради участь в даному заході взяла начальник відділу організаційної роботи та зв'язків з засобами масової інформації Тетяна Покалюк.

На початку заходу заступник голови Вінницької обласної Ради Дмитро Чаленко звернув увагу учасників на важливість тематик, які зазначені в порядку денному семінару, який зазначив, що тема стартегічного планування в громадах надзвичайно актуальна і важлива на даний момент, адже, та громада, що має стратегію матиме підтримку від держави. Стратегія просто необхідна для впевненого руху в напрямі розвитку громад та забезпечення добробуту їх мешканців. Щодо створення ресурсних центрів в громадах – це теж один з важливих інстументів, необхідних для розвитку громад. Я вважаю, що кожна громада має навчити своїх фахівців користуватися всіма інструментами для залучення додаткових ресурсів для розвитку громад.

Далі з темою “Стратегічне планування у громаді” перед учасниками семінару виступив Анатолій Ткачук – директор з питань науки та розвитку ГО “Інститут громадянського суспільства”. Пан Анатолій висвітлив такі питання щодо стратегій розвитку громад:

  • Виклики: які були і які є?
  • Навіщо потрібні стратегії?
  • Як знайти і використати ресурси?
  • Чому згуртованість це важливо?

Щодо інструментів залучення додаткових ресурсів для розвитку грумад перед учасниками виступила Ольга Олійник – завідувач Центру комунікації, зовнішніх зв’язків, залучення грантових ресурсів ВОАОМС. Пані Ольга презентувала Ресурсно-інформаційні центри, як найбільш оптимальний інструмент для залучення додаткових ресурсів, спрямованих на розвиток територіальних громад.

Також Ольга Олійник провела коротке опитування учасників щодо планів на створенні ресурсно-інформаційних центрів, за результатами якого велика частина громад готові розпочинати роботу в цьому напрямі вже зараз.

У продовження теми ресурсно-інформаційних центрів Керівник Секретаріату ВОАОМС Віктор Вікалюк додав про досягнення Асоціації у використанні інструментів фандрейзингу, комунікації та партнерства для нарощення потенціалу громад, зазначивши, що Асоціація має значні напрацювання і в напрямі грантового менеджменту та фандрейзингу, і в комунікаційно-промоційному, і в напрямі розвитку партнерства,зокрема, міжнародного. Ми маємо напрацьовану базу і кваліфікованих фахівців, які готові здійснювати супровід та підтримку громад в цих напрямах.

Далі робота семінару продовжилася за темою “Досвід становлення і розвитку територіальних громад, кращі практики”. Сьогодні досвідом роботи та напрацюваннями ділився голова Якушинецької сільської ради Василь Романюк. В Якушинецькій громаді на досить високому рівні надання адміністративних послуг мешканцям, безпека громади, освітня та медична галузі. Серед основних здобутків громади ЦНАП,  комфортний та сучасний дитячий садочок, школа, інклюзивний центр, сучасна амбулаторія  та укомплектований ситуаційний центр.

Наступною і завершальною темою порядку денного семінару була тема “Перевезення пільгових категорій громадян з територіальних громад області до м. Вінниці”. Про перспективи та можливості розповіла  Директор КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна. Також пані Катерина розповіла про переваги використання муніципальної картки вінничанина.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних