A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Мурованокуриловецький відділ Могилів-Подільської місцевої прокуратури інформує

Дата: 03.03.2021 11:47
Кількість переглядів: 1105

Фото без опису

За незаконний видобуток піску існує цивільна відповідальність

 

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою направлено до суду позовну заяву про стягнення шкоди в сумі 8,7 тис.грн. внаслідок незаконного видобутку піску на території Мурованокуриловецької селищної ради.

Стаття 56 Кодексу України про надра передбачає, що однією із основних вимог в галузі охорони надр є додержання встановленого законодавством порядку надання надр у користування і недопущення самовільного користування надрами.

 У квітні 2020 року спеціалістами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області було виявлено незаконний піщаний кар’єр на землях сільськогосподарського призначення на території одного із сіл Мурованокуриловецької селищної ради. На момент виявлення правопорушення в кар’єрі здійснювався незаконний видобуток піску екскаватором та навантаження його на вантажні автомобілі встановленою особою. Загальний об’єм самовільно видобутих надр (без спеціального дозволу на користування надрами) становить 11 м. куб. Цим порушено права державної власності на надра.

За скоєне правопорушення особу притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафу в розмірі 510 гривень. Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області нараховано розмір збитків, які особою добровільно не сплачено.

Враховуючи, що посадові особи Державної екологічної інспекції у Вінницькій області не вжили заходів щодо стягнення спричинених збитків інтересам держави, а також той факт, що незаконне використання надр завдає шкоди довкіллю, порушує встановлений законодавством  порядок охорони навколишнього природного середовища, порушує інтереси держави, місцевою прокуратурою підготовлено те скеровану до суду позовну заяву з метою стягнення з винної особи шкоди, завданої навколишньому природному середовищу.

 

 Мурованокуриловецький відділ

Могилів-Подільської місцевої прокуратури 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних