A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Вінницькій області виповнилось 89 років!

Дата: 01.03.2021 08:27
Кількість переглядів: 802

Фото без опису

27 лютого 1932 року, рівно 89 років тому, Постановою 4-ї позачергової сесії ВУЦВК ХІІ скликання, разом із ще чотирма областями, була утворена Вінницька область. До її складу тоді увійшла 71 адміністративно-територіальна одиниця: два міста обласного підпорядкування (Вінниця, Бердичів) та 69 районів сучасних Хмельницької, Вінницької та частини Житомирської областей. Її територія займала 5 млн 249 тис. га землі, на якій проживало 5,1 млн осіб.

В той час Вінницька область вважалася найбільш заселеною частиною України. Протягом 1957-1962 pоків вона зазнала значних територіальних змін. Наразі територія Вінниччини – це 4,5% території України.

Ще донедавна Вінниччина мала у своєму складі 27 районів, 18 міст, 29 селищ міського типу та 1466 сіл із населенням майже 1млн 600 тис чол. (за даними 2016 року).

З 2020 року, в результаті адміністративно-територіальної реформи в Україні, Вінницька область налічує 6 районів: Вінницький, Гайсинський,  Жмеринський, Могилів-Подільський, Тульчинський  та Хмільницький.

В розрізі нових районів  утворено 63 територіальні громади, які наразі перебирають на себе значну частину повноважень виконавчої влади.

Вінниччина –  могутній аграрний регіон, який тримає першість у державі за багатьма показниками, зокрема – із валового збору зернових культур, виробітку цукру, соняшнику, картоплі, а також м’яса та яєць.

Агросектор краю об’єднує понад 2 тис. сільгоспформувань. Серед областей України, Вінниччина є найпотужнішим регіоном держави з виробництва продукції садівництва та вирощування посадкового матеріалу.

Вінницька область живе єдиним економічним, політичним і культурним життям з усією Україною. Сьогодні регіон впевнено дивиться у майбутнє,  розвиваючи інфраструктуру як у великих містах так і в сільській місцевості. За президентською програмою «Велике будівництво» в області збудовані заводи, лікарні, мости, школи, стадіони, сільські амбулаторії, прокладені сотні кілометрів нових доріг.

Із сайту Вінницької обласної Ради 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних