Пошук

Могилів-Подільське районне управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області інформує

Дата: 26.07.2024 14:23
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

Аналізуючи стан пожежної безпеки об'єктів різних форм власності та житлових будинків громадян за 2023 рік на території Мурованокуриловецької територіальної громади виникли 55 пожеж та загорання проти 86 в 2022 році, що на 115 відсотків менше ніж за попередній рік. Економічні втрати за 2023 рік склали 9 млн. 210 тис. гривень, із них прямі матеріальні збитки – 530 тис. гривень, в порівняні за 2022 рік - 6 млн. 297 тис. гривень, із них прямі матеріальні збитки – 1 млн. 524 тис. гривень, що на 31,62 відсотків більше ніж за попередній рік. Врятовано матеріальних цінностей на загальну суму 4 млн. 500 тис. гривень. Із них в сільських населених пунктах виникли 44 пожеж та загорань, що складає 75,8 відсотків від загальної кількості пожеж, матеріальні збитки від яких склали 7 млн. 348 тис. гривень, із них прямі матеріальні збитки – 348 тис. гривень.
Щомісяця у Мурованокуриловецькій територіальній громаді в середньому  виникало по 4 пожежі, економічні втрати від яких складали 767 тис. 500 гривень. Велика кількість пожеж виникає в житловому секторі (житлові будинки, господарські споруди, дачі, тощо) - 21 випадків, що становить 38,1 відсотків від загальної кількості пожеж по громаді, якими нанесений збиток на суму 3 млн. 770 тис. грн., що становить 40.9% від загального збитку.
Під час пожеж загибелі та травмованих людей у 2023 році не було. Аналізуючи причини, від яких виникають пожежі, слід відзначити їх найбільшу кількість від необережного поводження з вогнем (необережність під час куріння) – - 36 пожеж, що становить 65,45% від загальної кількості пожеж;
- порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок (коротке замикання електромережі) - 13 пожеж, або 23,6% від загальної кількості пожеж, - порушення правил ПБ при влаштуванні та експлуатації печей, теплогенеруючих агрегатів та установок 6 пожеж, або 10,9% від загальної кількості пожеж;
Проведеним аналізом встановлено, що багато пожеж виникає в природних екосистемах. Так, в 2023 році в територіальній громаді на об’єктах екосистем виникли 27 пожеж, що становить 49,09% від загальної кількості пожеж за рік, проти 52 пожеж у 2022 році, що на 192 відсотка менше ніж за попередній рік.
Внаслідок даних пожеж завдано економічних втрат на загальну суму близько 4 млн. 320 тис. гривень. Велика частка даних пожеж виникає на відкритих територіях (об’єктами, яких являються сміття та сухі трави).

 Олег Дабіжа, начальник Могилів-Подільського районного управління

ГУ ДСНС України у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних