Головним Управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено комісійні перевірки закладів освіти Мурованокуриловецької територіальної громади
На виконання розпорядження КМУ від 27.10.3023 №990-р “Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2024 роках” та з метою попередження виникнення випадків та спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в організованих дитячих колективах, 24 квітня 2024 року спеціалісти Могилів-Подільського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області спільно з фахівцями Мурованокуриловецького відділу освіти провели комісійні перевірки закладів освіти Мурованокуриловецької територіальної громади.
Під час комісійних обстежень фахівці особливу увагу звертали на матеріально-технічне забезпечення харчоблоків, оснащення достатньою кількістю холодильного та технологічного обладнання, кухонним та столовим посудом, засобами вимірювання, кухонним інвентарем. Перевіряли наявність миючих та дезінфікуючих засобів, сертифікатів якості та інструкції з використання; ведення медичної документації з організації харчування; дотримання інструкції з миття столового та кухонного посуду; дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоків.
Також фахівці перевіряли дотримання погоджених примірних 4-тижневих сезонних меню відповідно до вимог постанови КМУ №305 від 24.03.2021 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”, правила товарного сусідства, терміни та умови зберігання продуктів харчування та відповідні супровідні документи.
В ході обстеження проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками закладів освіти, обговорено проблемні питання та можливості їх вирішення.
Із сайту ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області