A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

На Вінниччині активізують впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери

Дата: 19.04.2024 09:02
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

Адміністративні послуги соціального характеру – одні з найбільш затребуваних для українців. Завдяки цифровій Єдиній інформаційній системі соціальної сфери (ЄІССС), яку впроваджують в Україні, з’явилась можливість отримати необхідні послуги не тільки в органах соцзахисту, а й у ЦНАПах громад. Кількість послуг, які можна надавати з використанням ЄІССС, постійно зростає, а отже – є нагальна необхідність в збільшенні кількості адміністраторів, що працюють в цій системі.

Зараз на Вінниччині активно працюють над розбудовою спроможності громад повноцінно і в повному обсязі надавати якісні послуги населенню через ЄІССС, передусім – за рахунок підключення до системи адміністраторів ЦНАПів та віддалених робочих місць.

Про труднощі та перспективи переходу на роботу в Єдиній інформаційній системі сьогодні говорили під час онлайн-наради за участю заступника Начальника ОВА Андрія Кавунця, фахівців Міністерства цифрової трансформації України, органів соціального захисту, ЦНАПів, керівників громад та профільних департаментів обласної військової адміністрації.

Звертаючись до присутніх, начальник Управління системного розвитку надання адміністративних послуг Міністерства цифрової трансформації України Марина Бобраніцька зазначила: «Важливо, що ми намагаємось вирішити проблемні питання, які виникають під час надання найважчої, на мою думку, категорії є-послуг – послуг соціального характеру. У нас більше 120 послуг, близько 80 з них – у переліку обов’язкового надання через ЦНАПи і, на жаль, з різних причин ці послуги не завжди доступні, тож разом маємо вирішити пов’язані з цим проблемні питання».

Наразі через ЄІССС надається 6 базових послуг, а також допомога для ВПО. Найближчим часом через електронну систему будуть проводитись ще 10 видів допомог.

«Необхідно, аби на роботу в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери перейшли всі без винятку Центри надання адміністративних послуг. – підкреслив заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець. –  Потрібна уніфікація надання послуг, чітка ідентифікація адміністратора, що опрацьовує звернення з метою чіткого моніторингу якості та проблематики надання послуги. ЦНАПи створені у 61 з 63 громад Вінниччини, а станом на зараз до системи підключено лише 32 Центри надання адмінпослуг та зареєстровано 243 працівника. Громадам потрібно активізувати свою роботу в цьому напрямку і забезпечити, щоб всі без винятку адміністратори ЦНАПів могли надавати адміністративні послуги соціального характеру – щоб ці послуги були доступними для кожного мешканця громад».

Під час онлайн зустрічі присутні заслухали громади, в яких виникають труднощі з під’єднанням до ЄІСС, обговорили координацію роботи ЦНАПів і органів соціального захисту населення, визначили подальші кроки для якнайшвидшого вирішення проблемних питань та покращення якості надання відповідних послуг у цифровому форматі.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних