МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Олена Зеленська про Всеукраїнську програму ментального здоров’я

Дата: 09.10.2023 14:19
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Дружина Президента України Олена Зеленська започаткувала Всеукраїнську програму ментального здоров'я, мета якої – зробити психологічну допомогу такою ж доступною та повсюдною, як і загальномедична.

 «Головний спосіб не впадати у втому й розпач – діяти», – наголосила перша леді.

 «Ти як?» – ми ставимо це питання одне одному, коли нам не байдуже. І хочемо, потребуємо почути відповідь. А іноді хочеться запитати «Ти як?» у людини, яку бачимо в дзеркалі. Яка змінилася за рік. «Ти як?» – головне запитання Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Все починається з нього. Далі будуть відповіді – хороші й погані, складні й прості, страшні й такі, що надихають. Але «Ти як?» – точка відліку», – написала перша леді.

Вона зазначила, що, за результатами опитувань, понад 90% українців під час російського вторгнення мали прояви хоча б одного із симптомів тривожного розладу: «Просто уявіть: це дев’ять із десяти людей – у транспорті, в офісі, в магазині, в окопі. Зовні – дорослі, виважені, відважні люди. Всередині – поранені й потребують допомоги. І водночас третина українців схильна применшувати свої ментальні проблеми: мовляв, не до того під час війни. Те саме «гріх скаржитися». 66%, можливо, і звернулися б кудись, та не знають, із чого почати».

Олена Зеленська розповіла про розвиток Всеукраїнської програми ментального здоров’я, зокрема про навчання медиків, рятувальників, працівників «Укрзалізниці» та інших великих компаній навичок психологічної допомоги. Перша леді наголосила: надважливо, щоб усі українці опанували прийоми самодопомоги, зробили піклування про психіку повсякденною звичкою. Цьому присвячена окрема інформаційна кампанія.

«Бути «не ок» – це також нормально. Казати про те, що вам важко, – це не слабкість, це відповідальність. Перед собою та країною», – зазначила дружина Президента.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних