МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Виходь на світло! Підтримай державу у важкий час!

Дата: 30.08.2023 14:43
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Такою була тема наради, проведеної для керівників підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців та голів фермерських господарств, які здійснюють діяльність на території Могилів-Подільського району, участь в якій від нашої громади взяла селищний голова Галина ЦИБУЛЬСЬКА.

Чергова масштабна кампанія «Виходь на світло!» стартувала в Україні з 1 серпня. Грандіозний проєкт Державної служби України з питань праці спрямований подолати проблему недоброчесних трудових відносин між працедавцями і працівниками.

Про роботу, яка проводиться і проведена вже на території нашої області та Могилів-Подільського району детальніше розповіла Головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності у Вінницькій області ЦЗМУ Державної служби з питань праці Онофрійчук Любов Миколаївна

Ця проблема особливо гостро стала відчутною з початком  вторгнення  російських загарбників до України. За різними підрахунками, частка працівників, які працюють без оформлення трудових договорів та не сплачують податки, складає 25-30%, залежно від регіону, галузі, кваліфікації роботи тощо.

 Рівень тіньової економіки сягнув  найвищих показників, у той час яка сплата податків зараз важлива як ніколи, бо для того, щоб  перемогти, держава має спрямовувати на забезпечення Збройних Сил України усі свої можливості. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави!

Саме тому, з 1 серпня Держпраці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!». Це черговий крок до формування у суспільства розуміння важливості оформлення трудових відносин.

Щоб не потрапити  до скрутної ситуації, кожна людина має  усвідомити, що тільки  офіційно   оформлений працівник може розраховувати на всі передбачені законодавством гарантії, зокрема:

• регулярну заробітну плату, не нижчу за мінімальну;

• офіційну оплачувану відпустку;

• виплати у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю;

• допомогу в разі настання нещасного випадку під час виробничого процесу;

• захист від необґрунтованих штрафів;

• захист від незаконного звільнення тощо.

Всього цього позбавлені працівники без належного оформлення трудових відносин.

І ще один дуже важливий момент: якщо ви вважаєте, що ваша праця або праця ваших колег незадекларована, ви можете повідомити про це Державну службу з питань праці, чи  подати позов до суду. Вирішити трудові спори на користь незадекларованого працівника важко, а часом неможливо.

Тож – «виходь на світло»! Захисти себе і підтримай державу!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних