A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Мешканці громади долучаються до плетіння маскувальних сіток

Дата: 30.05.2022 13:22
Кількість переглядів: 791

Фото без опису

Щодня зранку до вечора у Мурованих Курилівцях небайдужі жителі плетуть маскувальні сітки для військових. Вони облаштувались у спортивному залі комунального закладу Дитячо-юнацька спортивна школа Мурованокуриловецької селищної ради”. Це чоловіки і жінки, дорослі і навіть діти. Долучились до цієї роботи і внутрішньо переміщені особи з Харкова, Краматорська та Київської області. Тут для всіх є робота: одні приносять тканини, інші ріжуть, треті плетуть.

Як розповідає волонтер Марія Мельник, вона з жителями нашої територіальної громади організували плетіння сіток ще з перших днів повномасштабного російського вторгнення. На їхній заклик за весь період відгукнулося близько 5 тисяч людей, проте зараз охочих стало значно менше.

«Ми сплели за цей час приблизно 3000 м2 сіток на крупну воєнну техніку. Розміри орієнтовно 4х6 метрів. Наразі нам катастрофічно бракує людей, не вистачає рук, які б допомагали все це робити. Є громадяни, які беруть роботу додому. Замовлення від військових досі приходять і ми не встигаємо закривати всі їхні потреби», — розповідає Марія Мельник.

Тканину для сіток здебільшого привозять зі швейних цехів - це залишки, фактично непотріб. Ще 20% матеріалу приносять люди. Основа - це рибальська сітка, яку волонтери купують або роблять її власноруч. Що важливо: сітки мають бути мотузкові, а тканина - тільки захисних кольорів.

Плетіння маскувальних сіток — це кропітка ручна робота. Проте ніхто не нарікає. Навпаки: люди радіють, що можуть допомогти захисникам, адже завдяки маскуванню вони зберігають свої життя і приховують від ворога те, що він не повинен побачити.

Хочеться зробити якийсь особистий  внесок в перемогу України. Якщо я не можу воювати, то можу тут допомогти Збройним Силам України на тому рівні, на якому я можу. Я хочу всі свої сили, весь свій час присвятити обороні України!”, - пояснює жителька смт Муровані Курилівці Людмила Цимбалюк. До її слів приєднуються Валентина Свистун, Людмила Файден, Віктор Терлецький з сім’єю, Антоніна Кирилюк з місцевими вишивальницями та багато інших.

До плетіння сіток активно долучились і працівники культури, бібліотеки, педагогічні колективи та технічні працівники Обухівської школи,  Мурованокуриловецької школи-інтернат, Котюжанівського навчально-реабілітаційного центру, де все організовують Олена Панченко та Наталя Сеник.

Запрошую всіх, у кого є вільний час, приходити сюди хоча б на декілька годин і допомагати нам плести сітки!», - закликає Марія Мельник.

Допомогти з плетінням маскувальних сіток можна з 9:00 до 17:00 год у спортивному залі КЗ Дитячо-юнацька спортивна школа Мурованокуриловецької селищної ради . Ви також можете зробити свій внесок у підтримку наших Збройних Сил, надавши фінансову допомогу на придбання матеріалів для плетіння маскувальної сітки.

 За детальною інформацією всіх охочих просимо звертатися до волонтера Мельник Марії Юріївни за телефоном: 0962050178.

 

Тетяна Покалюк,

начальник відділу організаційної роботи

та зв’язків з засобами масової інформації

селищної ради

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних