A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Мурованокуриловецька селищна територіальна громада приєднується до ініціативи «Сади Перемоги»

Дата: 08.04.2022 13:24
Кількість переглядів: 591

Фото без опису

Керівництво Мурованокуриловецької селищної територіальної громади взяло участь у презентації всеукраїнської ініціативи Сади Перемоги, спрямованої на ефективне використання доступних земельних ділянок і залучення ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

Ініціативу "Сади Перемоги" було оголошено на минулому тижні – під час наради з  обласними  військовими адміністраціями та агенціями регіонального розвитку, проведеної Міністерством розвитку громад та територій України і Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади.

Ініціатива “Сади Перемоги” - програма самозабезпечення харчовими продуктами, що передбачає обробіток та засадження земельних ділянок особистими селянськими господарствами, кожною сім’єю внутрішньо переміщених осіб, яка переселилась у сільську місцевість, кожною міською сім’єю, що має дачну ділянку, кожною територіальною громадою, що володіє комунальними землями. Ця ініціатива спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і залучення ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

Внаслідок військової агресії російської федерації проти України окупанти знищують цивільну інфраструктуру міст і сіл України, захоплюють або знищують сільськогосподарську техніку, елеватори, вантажні термінали. В цих складних умовах одним з найважливіших питань, яке має бути вирішено у територіальних громадах – не допустити голоду, створити умови  самозабезпечення громад основними продуктами харчування, які можуть і мають бути вирощеними безпосередньо у громаді.

За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок розв’язаної росією в Україні війни майже 30% нашого населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі, 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків, 32% капусти; 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни. На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів –  і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді.

З метою недопущення продовольчої кризи в територіальних громадах нашої держави буде:

-  здійснено оцінку ризиків продовольчого забезпечення, в т.ч. залежність від постачання продовольства ззовні та ймовірність обмеження такого постачання;

- розроблено план дій із самозабезпечення мешканців громади харчовими продуктами та пошуку додаткових ресурсів фінансування;

- проведено облік земельних ділянок, що використовуються чи можуть бути використані для розширення виробництва сільськогосподарської продукції;

- визначено обсяги харчових продуктів, які після задоволення власних потреб можуть бути спрямовані на забезпечення війська та для допомоги іншим громадам.

Реалізація цієї ініціативи не лише стане нашою відповіддю окупантам на загрозу голоду в державі, а й забезпечить самозайнятість сотень тисяч людей і буде сприяти розвитку підприємництва в аграрній сфері.

Приєднуйтесь до ініціативи Сади Перемоги – допоможіть плідно використати кожен клаптик нашої землі для спільної Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних