A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

28 листопада - День пам'яті жертв голодоморів

Дата: 26.11.2021 15:30
Кількість переглядів: 457

Фото без опису

Шановні жителі Мурованокуриловецької селищної територіальної громади! 

Щороку у четверту суботу листопада українці та світ вшановують пам’ять убитих голодоморами 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років. Жалобні заходи традиційно відбуваються також у 32 країнах світу. Це день скорботи та пам’яті. Ми згадуємо всіх, хто втратив життя під час голодоморів у минулому столітті.

Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932–1933 років, історія не знає. Голодомор – одна з найстрашніших катастроф в історії людства. За своїм вражаючим масштабом Голодомор можна порівняти тільки з втратами нашого народу від Другої світової війни.

   Сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління.

   Схилімо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками, повинні бути єдині у творенні нашої Української національної держави, тверді та свідомі у своєму виборі. Сьогодні складаємо співчуття нащадкам, родинам загиблих. Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

   Бажаю, щоб на вашому столі  завжди був хліб і до хліба, щоб ніколи у наших дітей не бачити голодних очей, щоб дитинство їх було щасливим і ситим, щоб наші люди завжди мали достаток, а держава була могутньою, процвітаючою і з високим рівнем добробуту.

Звертаюсь з проханям до старост старостинських округів, жителів територіальних громад 27 листопада 2021 року вшанувати пам'ять жертв голодоморів біля пам'ятних знаків населених пунктів та приєднатися до Всеукраїнської акції "ЗАПАЛИ СВІЧКУ".

О 16.00 год долучайтесь до загальнонаціональної хвилини мовчання, запаливши у вікні своєї домівки свічку, як символ пам'яті та віри у майбутнє!

З повагою,

селищний голова                                                                                        Галина Цибульська

 

26 листопада 2021 року Мурованокуриловецький селищний голова вшанувала пам'ять жертв голодоморів, запаливши лампадку біля Пам'ятного знаку в смт Муровані Курилівці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних